Kore'nin Yemek Kültürü

Kore'nin Yemek Kültürü

안녕 ^^

Merhabalar 💞

Bugün Kore'nin yemek kültüründen ve yemeklerinden bahsetmek istiyorum.

Çok besleyici olduğu halde düşük kalorili yemeklerden oluşan Kore mutfağının kendine has bir lezzeti, kendine has bir kokusu vardır. En çok tercih edilen malzemeler ve çeşniler arasında sarımsak, Kore acı biber çeşnisi ( gochujang), yeşil soğan, soya sosu ve susam yağı sayılabilir.


Masa Düzeni

Tipik bir Kore sofrasında pirinç, çorba, en başta kimçi olamak üzere birkaç çeşit meze bulunur. Pirinç, çorba, kaşık ve çubuklar her kişinin önünde soldan sağa dizilir. Masadakiler tarafından paylaşılmak üzere güveç ve mezeler masanın ortasına konur.


Kimçi

 Kimçi, mayalanmış sebzelerden yapılan ve uzun süre saklanabilen geleneksel Kore mezesidir. Bölgeye ve malzemelere göre değişen yüzlerce kimçi çeşidi vardır. Kimçi meze olmakla birlikte, kimçi güveci, kimçi gözlemesi, kimçili erişte gibi birçok yemeğin de ana malzemesidir.




Hanjeongsik: Pilav ve mezelerden oluşan geleneksel Kore menüsü. 







Bibimbap: Sebzeli ve etli pirinç.







 


 
       Bulgogi: mangalda dana eti.









Ve hepimizin bildiği Ramyeon 



Bu blogdaki popüler yayınlar

K-POP K-DRAMA DERGİSİ

Çay Seremonisi ( Darye )